Már elérhető

Napenergia pályázat

Már elérhető a Napenergia Plusz Program pályázati kiírása, melyből kiderül, hogy kik és hogyan pályázhatnak 2024 elején a napelemes rendszerek államilag támogatott telepítésére.
 
A pályázat célja, hogy a bruttó elszámolás 2024. januári bevezetése után is folytatódjon a lakossági háztartási méretű kiserőművek (rövidített néven HMKE) telepítése, így a támogatásra azok a felhasználók lesznek jogosultak, akik már nem a 2023 szeptemberéig igényelt szaldó elszámolás, hanem a bruttó elszámolás keretében kötnek szerződést a napenergia által megtermelt áram felhasználására és értékesítésére.
 
A pályázati felület az alábbi linken érhető el, itt lehet majd elvégezni az előregisztrációt: 
https://napenergiaplusz.nffku.hu/
 

A HMKE telepítése minimum 4, maximum 5 kW teljesítményű inverterrel, minimum 7,5, maximum 10 kWh kapacitású tárolóval valósítható meg. A napelem panelek teljesítménye az inverter teljesítményének maximum 120%-a lehet.

A pályázati program keretösszege 75,8 milliárd forint, a lakossági igénylők számára 2024. január 15-én indul az előregisztrációs folyamat, a pályázatok elbírálása pedig kizárólag időrendi sorrendben történik majd, azaz nem lesz régiónkénti elosztás. A kérelmek benyújtása a pályázati keret kimerüléséig tehető meg, azaz érdemes lesz sietni.

Várja felkészülten a pályázat január 15-i megnyitását és kérjen személyre szabott, ingyenes előkalkulációt már most! A teljeskörű kivitelezés mellett cégünk a pályázat megírásában és benyújtásában, illetve az áramszolgáltatói engedélyeztetésben is az Ön partnere lesz. Az előkalkulációhoz kérjük ezen a linken töltse ki adatait vagy keressen bennünket telefonon a 30/092-1439-es számon!

Feltételek és kizárások

A beruházás megvalósítása kizárólag állandó lakóhelyül szolgáló családi ház, osztatlan közös tulajdonban lévő lakóház vagy legfeljebb 6 lakásos társasházi ingatlan lehet. A pályázat célja a bruttó elszámolásba kerülő HMKE rendszerek támogatása, melynek része a napelemek, a tároló és egyéb kapcsolódó eszközök (például inverter) telepítése, hálózati csatlakoztatása és üzembe helyezése.

Pályázatot kizárólag nagykorú magánszemély nyújthat be, aki a beruházással érintett lakóingatlanban legalább résztulajdonnal vagy haszonélvezeti joggal rendelkezik.
A beruházással érintett ingatlan tulajdonosa, résztulajdonosa nem lehet cég, továbbá az ingatlan nem lehet vállalkozás székhelye, telephelye, fióktelepe sem. Szintén kizáró ok, ha a pályázó magánszemélynek lejárt esedékességű, 60 napot meghaladó adó- vagy adók módjára behajtható köztartozása áll fenn, kivéve, ha az adóhatóság számára fizetési halasztást vagy részletfizetést engedélyezett.

Elszámolható költségek

Az elszámolásba bevonható költségek körét három csoportba sorolja a pályázat, ezek sorrendben:
– az előkészítésre, tervezésre, engedélyezésre és a pályázati adminisztrációra a teljes projekt költségének legfeljebb 20%-a számolható el
– az eszköz- és anyagköltségek legfeljebb a teljes projektköltség 70%-át tehetik ki
– a munkadíj, azaz a telepítés költsége pedig legfeljebb a teljes projektösszeg 30%-a lehet.

A támogatás mértéke legfeljebb az elfogadott költségtételek 66%-a lehet, a támogatás teljes összege pedig nem haladhatja meg az 5 millió forintot.

Egyéb feltételek

    • Kizárólag új beruházás támogatható, meglévő rendszer bővítése és/vagy átalakítása és/vagy cseréje nem.

    • A sikeres előregisztrációt követően a beruházást a pályázó saját felelősségére kezdheti meg. Az előregisztrációs kérelem jóváhagyása előtt
      megkezdett beruházás nem támogatható.

    • Saját kivitelezés nem támogatható.

Scroll to Top